placeholder.jpg

Jordforureningsloven og kampen for at få den ændret

Jordforureningsloven, som den er udformet pt, forhindrer reelt oprensning af giftgrunde i Danmark før man kan bygge erhverv oven på dem.
Selv V2-grunde, hvor man ikke må bygge boliger og institutioner, kan man bygge erhverv som kontorer og butikker, selvom arbejdsforholdene for medarbejdere og brugere er de samme som i en institution.
Herunder er der links til nogle af de artikler, man kan læse uden betalingsmur om forsøg på at få ændret og moderniseret jordforureningsloven / miljøloven.

Direkte TV fra Folketinget den 9.1.2024
I punkt 6 ( det sidste) blev SFs beslutningsforslag om ændring og modernisering af jordforureningsloven behandlet.  (Link)
Scrol frem til optagelsestid 2.58.50 eller kl. 15.58. Her fremlægger Marianne Bigum baggrunden for forslaget. Så er der debat, hvor miljøminister Magnus Heuniicke og miljøordførerne fremsætter deres holdning og får stillet spørgsmål. Marianne Bigum slutter af med en tale, hvor hun takker og nævner os og vores indsats igennem mange år for at få fokus på manglerne i loven. 

DR d. 9.1.2024
SF vil gøre byggerier på stærkt forurenede grunde forbudt (Link)

TV2 Fyn 9.1.2024
af jorurnalist Ole Frank Rasmussen
Miljøminister hælder giftgrunds-forslag af brættet: Ingen grund til at ændre jordforureningslov
 (Link)
Regeringspartierne, Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance gav SF-forslag kold skulder. Derimod var Enhedslisten, Nye Borgerlige og Konservative positive. Dansk Folkeparti gik i tænkeboks.BK Rollo